miercuri, 16 martie 2016

Obiceiuri de cititor--Tag

1. Ai un loc unde preferi să citești ?

De obicei, citesc într-o grămadă de locuri, dar cel mai mult îmi place să citesc în pat, pentru că mă relaxează foarte mult.2. Folosești un semn de carte sau îndoi colțul ?

Nu pot să spun că am multe semne de carte, dar cel mai mult folosesc unul singur la toate cărțile pentru că nu vreau să le stric pe celelalte. Au existat și situații când am îndoit colțul, pentru că nu aveam vreun semn la îndemână.

3. Poți să te oprești oricând din citit sau trebuie să ajungi la un anumit capitol sau la un anumit număr de pagini ? 

De regulă, mă străduiesc să citesc cam 100 de pagini pe zi. Câteodată nu puteam să ating acest număr deoarece carte nu-mi trezea interesul de a citi mai departe.


4. Bei sau mănânci atunci când citești ?

În mod normal, beau ceai sau apă când citesc. Nimic altceva!
5. Te uiți la TV sau asculți muzică în timp ce citești ?

Televizorul îl țin mai mereu închis, așa că mă străduiesc să fie cât de cât liniște când citesc. Mi-sa întâmplat odată să ascult coloana sonoră a unui film făcut pe baza cărții pe care-o citeam . Asta m-a ajutat într-o mare măsură și ma făcut să pricep mai bine acțiunea, iar în mintea mea imaginile au fost mult mai clare. Cum ? Nici eu nu știu!
6. Citești mai multe cărți în același timp sau le iei pe rând ?

Mereu m-am străduit să citesc cărțile pe rând, dar la unele nu am putut rezista și m-am apucat imediat ce am simțit nevoia să le citesc.
7. Citești acasă sau citești oriunde ? 

ORIUNDE

8. Citești cu voce tare sau în gând ?

Citesc în gând.

9. Se întâmplă să citești în avans sau să sari anumite pagini ?

Nu am făcut niciodată așa ceva și consider că nu ar avea rost. Poate în paginile pe care le sar sunt lucruri importante pe care nu le pot înțelege mai târziu.10. Pocnești cotorul ?

Nu aș vrea să-l pocnesc, dar mi-se întâmplă. Nu pentru că mi-aș dori, ci pentru că nu-mi dau seama cum trebuie să țin cartea că să nu-l mai pocnesc.


11. Obișnuiești să scrii ceva pe cărțile tale ? 

Nu. De ce aș face asta ?

Un comentariu:

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *