vineri, 4 martie 2016

Cărți în pregătire pentru 2016

Salutare! Astăzi am să vă prezint câteva cărți ce vor apărea anul acesta la noi în țară. De asemenea, voi menționa titlurile pe care eu le aștept cu nerăbdare și pe care le voi achiziționa cât de curând.
Am ales să vi-le prezint pe edituri, pentru că mi-se mare mai ușor.


Editura Nemira.

1. Rebeliunea de Robyn Young.

 Regele Scoției a murit. Nobilii se luptă pentru putere, fără să știe că Edward al Angliei are planurile lui. Inspirat de o străveche poveste, visează de ani întregi la o cucerire nemiloasă, care va schimba soarta englezilor pentru totdeauna.
Pe acest teritoriu divizat, într-o familie măcinată de ambiții și trădări, trăiește un băiat care se îndreaptă în forță spre maturitate. Drumul lui nu va fi niciodată simplu. Va slujii dușmanul și-și va trăda prietenul înainte de a-și găsi propria cale.
Dar destinul i-a pregătit ceva.
Îl chema Robert Bruce și povestea lui începe în rebeliunea.

2. Cu ochii larg deschiși de Julian Barnes

Sinopsis. Capodoperele nu trebuie explicate în cuvinte, credea Flaubert. Tablourile trebuie contemplate în tăcere, era convins Braque. Dar nouă, oamenilor, ne place să căutăm sensuri, să exprimăm opinii să ne contrazicem, susține Julian Barnes.
Cu ochii larg deschiși este o carte generoasă, meditativă, care trebuie citită pe îndelete. Eseurile strânse aici au prea mult clarobscur străfulgerările lor sunt prea fascinante și legăturile pe care le face autorul sunt prea interesante ca să le parcurgi în grabă. Exact cum ar trebui să ne uităm la un tablou, nu-i așa ?

3. Prințul Fractal de Hannu Rajaniemi

Matjek descoperă într-o librărie o lucrare misterioasă. Ideile din ea sunt atât de departe de tot ce s-a gândit, sau s-a făcut vreodată, încât sunt cu adevărat înfricoșătoare. Într-un oraș al Iutilor, al jucăriilor din umbră și al djinnilor, două surori plănuiesc o revoluție. Iar la marginea realității, un hoț ajutat de o navă gânditoare este pe cale să deschidă o cutie Schorodinger pentru angajatorul său. În cutie își poate găsi libertatea. Sau nu. Jean de Flambeur s-a întors și nu are timp de pierdut.  






4. Copii Cerului de Vernon Vinge

 Mult așteptata continuare la Foc în adânc. Zece ani au trecut de când câțiva dinte Copii și Ravna Bergnsdot au ajuns pe planeta Stiletelor după dezastrul care aproape a distrus omenirea. Ravna și haitele de Stilete care au dat numele planetei, au supraviețuit războiului și mai mult de o sută din Copiii care erau pe nava au scăpat. Deși acum domnește pacea, întotdeauna  există aceia care vor căuta puterea, fără să-i intereseze costul ei. Iar ei sunt hotărâți să răstoarne civilizația plăpândă care a prins rădăcini de la sosirea oamenilor pe planetă.




Editura Herg Benet.

1. Fata de la nord de ziuă de Alexandru Voicescu.

După moartea tragică a soției sale, Gerard--un profesor francez de istorie a artei-- decide să se retragă o perioadă în nordul îndepărtat al Europei. Liniștea pe care o caută în meditație printre fiordurile Norvegiei este întreruptă de întâlnirea accidentală cu o tânără ce urmează cursurile  unei stranii școli locale de fotomodele, a cărei deviză este Sine Anima.

2. Cronicile Fetei Lup de Anna Vary

3.  Rockstar de Cristina Nemerovschi


4. Volumul 2 din Neamul Corbilor de Lavinia Călina



5. Până Când Mă Voi Vindeca De Tine.

6. Becks Merge la Școală de Cristina Boncea.

Coperțile de la Herg Benet nu sunt originale deoarece încă nu au apărut. Cam toate aceste cărți plus încă altele vor apărea în aprilie și mai 2016.


















































Editura Art.

1. Tomboctu de Paul Auster

Un roman despre o iubire bântuitoare, al cărui teme se împletesc în buclă cu niște bobine strălucitoare, îmbinându-se cu grație sub proza curată a lui Auster, provocând fanatismul și tragicul.

2. Sonete de Marin Sorescu

Conținutul sonetelor lui Marin Sorescu interesează prin autentificarea unor trăiri mereu actuale. Unele motive vin din antichitate,traversează câteva epoci și poposesc în contemporaneitate.

luni, 29 februarie 2016

Wrap Up #1- Februarie

Din punct de vedere al lecturii, luna februarie a fost destul de bună. Am citit 4 cărți, iar pe a 5-a am început-o acum câteva zile.

Prima carte citită a fost Grey de E.L. James. Eu sunt un fan înrăit al seriei Cincizeci de Umbre ale lui Grey, așa că nu avem cum să ratez și această carte.
Din punct de vedere al stilului, nu am nimic de comentat. A rămas același care m-a atras de la bun început.
Partea mai puțin bună este că mă plictiseau groaznic acele scene de sex, care se tot repetau. O să urmeze și o recenzie pe care o voi posta în curând.

A doua carte citită a fost Vicky, nu Victoria de Cristina Nemerovschi. Acestei cărți i-am făcut și o recenzie pe care o puteți găsi aici.
Dacă ați citit recenzia pe care am scris-o acestei cărți, înseamnă că știți deja că abia aștept continuarea și că e seria mea preferată de până acum.

A treia carte este  Zece Negrii Mititei de Agatha Christie. Recenzia ei o găsiți aici. E primul roman polițist pe care l-am citit, și intenționez să mai citesc pe viitor orice carte de la această autoare.

A patra carte este Zona Zero de Lavinia Călina. Acest roman l-am primit de la Lavinia pentru recenzie, iar părerea mea este extrem de bună despre el. Sper să mai citesc și cele două serii pe care le-a scris. Recenzia cărții o găsiți aici.

Ultima carte pe care am început-o este Cimitirul Animalelor de Stephen King. Am început s-o citesc acum vreo 2 zile și până acum am ajuns pe la pagina 70. Nu spun că e o capodoperă până în  momentul de față, dar acțiunea e de foarte bună calitate. O să vă spun mai pe larg despre ea în recenzia pe care i-o voi scrie.

Recenzii

A.

B.
C. 
D.
  • Joseph Delaney- Cronicile Wardstone

G.
  • Marian Godină- Flash-uri din sens opus
  • Diana Gabaldon- Călătooarea
H.
I.

J.

K.
L.

M.
N.
O.

Q.

R.
S.
Ș.

T.

Ț.

U.

V.
  • Anna Vary- Ultima Vrăjitoare din Transilvania
W.

X.

Y.
  • Rick Yancey- Al Cincilea Val
Z.







duminică, 28 februarie 2016

Inside Out Book Tag!

Heei! Ce mai faceți ? Cum o mai duceți în zilele astea înorate ?


Eu am un reading slump groaznic plus o durere de cap îngrozitoare. Ce remedii aveți pentru astea ?
De câteva zile, am început să citesc Cimitirul Animalelor de Stephen King, care-mi place destul de mult până în acest moment . E a doua carte pe care o citesc de la acest autor și am în plan să citesc mai multe.
Dar să nu mai zăbovim, după cum vedeți și în titlu, azi voi face Inside Out Book Tag!





Fericire. O carte care-ți aduce cea mai mare bucurie!
Cartea care mi-a adus cea mai mare bucurie este Bătălia Vraciului de Joseph Delaney. Am citit-o mai de mult și chiar dacă are vreo 400 de pagini, am terminato în vreo 2 zile. La cartea asta mi-a plăcut totul, așa că nu o să spun mai multe.







Dezgust. Ce carte te-a dezgustat cel mai mult ?

Sper să nu primesc înjurături de la fanii acestei cărți, dar mie nu mi-a plăcut deloc Suge-o Ramona. Am încercat s-o citesc de vreo 4 ori și de fiecare dată credeam că dacă avansez cu câteva pagini, acțiunea va fi mai interesantă. Cred că am ajuns pe la pagina 50 și de acolo n-am mai putut continua. Mda, îmi pare rău că am dat banii pe ea.




Frică. Ce carte te-a speriat cel mai mult ?

Până acum, cel mai mult m-a speriat Zona Zero de Lavinia Călina. Chiar dacă nu este o carte horror ci mai de grabă SF, avea niște pasaje unde descria zombie mai în detaliu și știu că acolo chiar mi-se făcuse pielea de găină. =)








Tristețe. Ce carte te-a făcut să plângi cel mai mult ?
Chiar dacă m-a plictisit în unele locuri, nu pot să spun decât Sub aceeași stea de Jonh Green. Finalul e extrem de dramatic iar declarațiile care și-le fac personajele, m-au făcut să-mi dau lacrimile.








Furie. Ce carte te-a enervat cel mai mult ?

M-a enervat cel mai mult Morți până la apus de Charlaine Harris pentru că, după părerea mea personajele erau așa de simple iar acțiunea atât de salbă și fără sens. Cartea asta mi-sa părut clișeul clasic de Fata Bună- Băiatul Rău.
Am citit doar jumătate din ea.







Deci, cam acesta a fost Tagul. Sper că v-a plăcut și aștept să-l faceți și voi !
Powered By Blogger

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *