sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Recenzie Urzeala Tronurilor de George R.R. MartinPentru început aș vrea să vă prezint primul volum din seria Urzeala Tronurilor de George R. R. Martin . Sunt extrem de sigur că ați auzit de această serie și presupun că există păreri împărțite față de ea. Pe mine nu ma impresionat prea mult acest volum și vreau să spun că serialul e mult mai bun după părerea mea.

                            

Acțiunea se petrece în regatul Westeros unde avem în centru familia Stark ce domnește într-un ținut al iernii, numit Winterfell. Eddard  Stark, capul familiei Stark, primește o scrisoare îi care este anunțat că are privilegiul de a deveni mâna actualului rege, Robert Baratheon. Acesta acceptă și merge alături de ficele sale la castelul regelui unde i-se dezvăluie nenumărate secrete. 
Fiecare capitol e scris din perspectiva unui personaj în jurul căruia se învârte acțiunea iar partea bună e că fiecare personaj ascunde o poveste și e bântuit sau nu de trăirile interioare. La un moment dat aceste povești se intersectează iar șirul de evenimente importante nu se mai termină. 
Capitolele sunt scrise din perspectiva lui Bran Stark- Fiul lui Eddard.
Caitlyn - Soția lui Eddard. 
Eddard. 
Jon Snow- Fiul bastard al lui Eddard.
Arya-Fiica lui Eddard.
Sansa-Fiinca lui Eddard.
Tyrion Lannister- Piticul familiei Lannister.
Daenerys Targaryen- Ultima prințesă cu sânge de dragon. 


Cartea a apărut la Editura Nemira, în colecția Nautilus SF.
Traducător: Silviu Genescu.
Număr de pagini: 888.
Narațiunea este la persoana a-III-a.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *