luni, 9 mai 2016

The Fifth Wave ( Al Cincilea Val)

Data lansării 29 ianuarie 2016 ( Romania)
Regizor J Blackeson
Scriitor Rick Yancey
Muzică compusă de Hanry Jackman, Marco Beltrami
Scenariu de Susannah Grant, Akiva Goldsman și Jeff Pinkner

Distribuție 

Umanitatea a fost decimată de patru valuri cataclismice. Supraviețuitorii rătăcesc prin zonele distruse sau se alătură armatei care vrea să împiedice al cincilea val. Cassie își caută  cu disperare fratele mai mic și nu-și poate permite luxul de a avea încredere în oricine. Rănită la un picior, adolescenta este adăpostită de un tânăr seducător care pare să ascundă ceva. 

În timp ce acesta îi îngrijește rănile, prietenul din copilărie, Ben, se pregătește să plece într-o misiune periculoasă ce are ca scop găsirea și distrugerea entităților extraterestre capabile să prindă forma umană. Sursa- FilmeOnline2013.
În primul rând, aș vrea să spun că mie mi-a plăcut foarte mult acest film. Ideea de a ilustra o invazie extraterestră pe baza unor cataclisme naturale nu e decât briliantă. Filmul este bazat pe romanul cu același nume, scris de Rick Yancey, pe care eu nu l-am citit, și arată că originalitatea nu a dispărut pentru totdeauna, regăsindu-se în fiecare din noi la locul potrivit.
Mi-a plăcut foarte mult atitudinea personajul principal, Cassie (Chloe Grece Moretz), ce nu se dă în lături de la nimic și că e dispusă să facă orice pentru a-și recupera fratele. Actrița mi-sa părut excelent aleasă, lăsând la o parte faptul că am văzut-o într-o grămadă de filme și că în toate parcă arată la fel, s-a pretat excelent rolului și a știut să-și echilibreze sentimentele, astfel în cât să iasă un rol de excepție.În al doilea rând, decorul alături de scenele editate pentru a crea atmosfera apocaliptică a fost mediocre. Se putea și mai bine, dar poate bugetul nu a fost destul de mare pentru a crea într-adevăr ceva spectaculos. 
Aș vrea să mai spun că eu îmi voi cumpăra a doua carte din serie fiindcă nu mai pot de nerăbdare să aflu ce se întâmplă. Finalul filmului mi-a plăcut, dar a rămas deschis spre a se mai întâmpla ceva. Presupun că partea a doua va apărea anul viitor. Eu o aștept cu foarte mare entuziasm.  
În concluzie, Al Cincilea Val este un film bun care merită văzut. 
Rating-ul pe care-l dau acestui film este de 5/5 ursuleți! 
Vă recomand să-l vizionați! 


Trailer
2 comentarii:

  1. Eu recunosc ca am vazut 30 de minute dn film si l-am lasat,probabil ca-l voi termina intr-o zi cu soare :)) Cartea am citit-o,mi-a placut, dar nu este printre preferatele mele.Cred ca merita sa citesti si primul si al doilea volum deoarece, din cate am vazut in 30 de minute,sunt eliminate unele chestii din carte. Asa ca te sfatuiesc sa citesti si prima carte.

    RăspundețiȘtergere

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *