marți, 16 februarie 2016

Recenzie Cei 100 de Kass Morgan

Produs publicat în 2015 de Editura Nemira
Data apariției : Aprilie 2015
Colecția Young Adult
Gen: SF, Aventură
Traducător: Dorina Tătăran
Format: 130 x 200
Tip coperta: Broșată
Număr pagini: 272
Titlu original: The 100

Cei 100 este o carte, care pe mine m-a ținut cu sufletul la gură din primele pagini și senzația pe care mi-a provocat, atunci când am citit-o, este extrem de bună. Datorită numărului mic de pagini și fontului cu care a fost scrisă, mi-a luat cam două zile s-o citesc, lejer. 
Cartea este scrisă din patru perspective. Cea a lui Clarke, Wells, Bellamy și Glass. Acțiunea are loc într-un univers relativ asemănător cu al nostru, care a fost devastat de un război nuclear. Ce mi-sa părut cu adevărat remarcabil, a fost faptul că până și cărțile erau extrem de protejate în camere special amenajate, fiind dată o limită de timp pentru lectură. Supraviețuitorii s-au refugiat în nave spațiale timp de o perioadă lungă de timp.
La un moment dat, este inițializat un proiect în care sunt implicați 100 de adolescenți delicvenți care sunt trimiși într-o misiune de viață și de moarte prin admosfera radioactivă a pământului, pentru a recoloniza planeta. 
Pe neașteptate se produce un accident iar personajele trebuie să se descurce pe cont propriu, fiind nevoite să se adapteze mediului înconjurător. 
Clarke este unul dintre personajele principale care se ocupă de sănătatea adolescenților, Bellamy este genul de băiat extrem de protector cu surioara sa, întreținând hrana pentru totalitatea grupului. Wells, care dincolo de iubirea pe care i-o purta lui Clarke, se bazează pe instinctul său de supraviețuire care-l ajută să se controleze în anumite momente de panică, iar Glass ne oferă o privire de ansamblu asupra navei în care locuiește cât și a întâmplărilor prin care trece. 
"Sumbru și fascinant...O combinație de Împăratul muștelor, Un cântec străbate lumea și Jocurile Foamei."- Booklist
Finalul m-a luat prin surprindere și m-a lăsat cu un gust savuros. Părerea mea este că această carte a fost prea scurtă din cauza numărului de pagini, iar acțiunea este prezentă în momentele potrivite. 
Știu că a fost făcut și un serial după acest volum, dar din păcate nu am reușit să-l urmăresc. Am înțeles de la mai mulți prieteni că serialul este total diferit de carte iar pe coperta cărții apar și personaje care în mod normal nu apar în carte. 
Puteți comanda această carte de pe Nemira.ro, librăria online Libris și site-ul Elefant.ro
Rating-ul pe care i-l dau este de 5\5 ursuleți. 
Vă recomand cu mare drag această carte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *