marți, 29 martie 2016

Recenzie Morți până la Apus de Charlaine Harris

Produs publicat în 2012 de Leda
Data apariției: Ianuarie 2012
Gen: Fantasy
Colecția Carte de Buzunar
Format: 105 x 175
Tip coperta: Broșată
Număr pagini: 464
Titlu Original : Dead Until Dark 

Această carte face parte din seria Vampirii Sudului, care stă la baza serialului True Blood, o producție originală HBO, realizat de regizorul serialului Sub Pământ SRL.
Într-un orășel liniștit și aparent pașnic din Louisiana, vârcolacii, menadele, teriantropii, vampirii și oamenii, par a conviețuii în armonie.Însă când vampirul Bill se îndrăgostește de Sookie Stackhouse, o barmaniță cu calități telepatice, tot acest univers explodează...Nu aș vrea să fac recenzii negative cărților, dar simt nevoia să-mi expun părerea despre această carte. Am auzit de ea acum vreo 4 ani, însă nu ma atras nici coperta, nici descrierea pe care o are. Eram în punctul de a face o comandă pe un site și am văzut seria asta la doar 28 de lei. M-am gândit că o voi termina repede, dar s-a dovedit o pierdere de timp.  

M-am apucat de acest volum în decembrie 2015, citind cam 8 capitole. În aceste 8 capitole, a reușit să mă plictisească amarnic din cauza faptului că nu am găsit ceva nou față de celelalte cărți pentru adolescenți.
Am hotărât să o termin acum pentru a-mi atinge numărul de cărți citite luna asta, care a fost cam leneșă. A reușit să mă scoată din sărite veșnicul clișeu Fata Bună- Băiatul Rău, ce se tot repetă în toate cărțile. Dacă știți o carte în care nu se regăsește acest clișeu, vă rog să-mi spuneți urgent!     
Un alt lucru care ma deranjat a fost că personajul principal, Sookie, trecea foarte lin peste evenimentele nefericite. Plângea vreo două pagini și cam atât cu suferința.
Capitolele nu au mai puțin de 50 de pagini, iar formatul este groaznic și scrisul prea înghesuit.

Dacă v-a plăcut această carte, nu mă ascultați pe mine, e strict părerea mea.                                           Rating-ul pe care i-l dau este de 1/5 ursuleți!


Charlaine Harris s-a născut pe 25 noiembrie 1951, fiind cel mai bine vândut autor ce a scris mistere și crime. Ea locuiește în Kansas împreună cu soțul și cei doi copii ai săi. În timpul serviciului compunea poezii despre fantome și mai târziu a început să scrie teatru.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *