marți, 16 februarie 2016

Recenzie Cincizeci de umbre ale lui Grey de E.L.James

Produs publicat în 2012 de Editura Trei
Data apariției: Septembrie 2012
Colecția Eroscop
Gen: Romantic, Erotic
Traducător: Constantin Dumitru Palcus
Format: 130 x 200
Tip coperta: Broșată
Număr pagini: 616
Titlu original: Fifty Shades of Grey 

Deși a avut un succes teribil pe plan mondial, această carte se clasifică pe un loc mai de jos al topului meu. Când am început s-o citesc, mi-am dat seama că e vorba despre o adevărată poveste de dragoste, care mai are suișuri și coborâșuri în anumite momente.
Nu pot să spun că nu mi-a plăcut, doar că mă plictisea la un moment dat respectivul " contract"  care nu se mai termina. În mare parte, predomină sccenele de sex foarte explicit, scrise cu foarte multe detalii. 
Povestea o are în centru pe Anastasia Stelle, care se duce să-i ia un interviu celebrului om de afaceri Christian Grey pentru ziarul universității WSU, în locul colegei sale de cameră, Kate, care e bolnavă. 
Acesta este defapt pretextul întregii povești, ce influențează acțiunea în favoarea personajului pricipal ce-și dorește din ce în ce mai mult să-l cunoască pe acest om de afaceri foarte dubios. 
Pe parcursul interviului, Anastasia este captată de frumusețea lui Grey, având un tic ce-l repetă de fiecare dată când se gândește la el, respectiv mușcatul buzei. 
Fascinat  de personalitatea și trăsăturile fizice și de caracter ale Anastasiei, Grey încercă să afle mai multe despre ea, iar rezultatul îl face să-i ofere numeroase cadouri pe neașteptate. Romantismul ia amploare între cei doi, atunci când Grey îi destăinuie cel mai mare secret al său, respectiv despre Camera lui de Joacă, pe care Anastasia o numește "Camera Roșie a Durerii"
Finalul " m-a dat pe spate " și chiar nu credeam că se poate ajunge la așa ceva după toată acțiunea aceea siropoasă. 

După cum spuneam, la partea cu contractul m-am plictisit cel mai tare, dar restul este ușor de citit și chiar interesant. Până la urmă este o lectură de vacanță care-ți relaxează mintea. Mie mi-a plăcut, așa că sper s-o citiți și voi și să-mi lăsați părerea voastră. 

Puteți comanda acestă carte de pe site-ul Elefant.ro, librăria Libris și de pe EdituraTrei.ro

Ratingul pe care i l-am dat este de 4\5 ursuleți!
Vă recomand s-o citiți!

4 comentarii:

  1. Mie nu mi-a placut cartea, dar as vrea sa citesc si restul seriei. Tu ai citit celelalte volume ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Am citit si celelalte volume + acela scris din perspectiva lui Grey. O să zici că sunt obsedat dar mie chiar mi-au plăcut. Primul volum mi-sa părut destul de slab fiindcă văzusem filmul înainte, dar celelalte mi-au plăcut prea mult.

      Ștergere
    2. Acela scris din perspectiva lui Grey e macar interesant ?

      Ștergere
    3. E aceeași poveste ca în primul volum, doar că o spune el. Mai sunt mici pasaje diferite față de primul.Limbajul este cât de cât diferit fiindcă e tradus de altcineva

      Ștergere

Powered By Blogger

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *