miercuri, 24 februarie 2016

Recenzie Zona Zero de Lavinia Călina

Produs publicat în 2015 de Herg Benet 
Data apariției: Noiembrie 2015
Colecția Cărțile Arven
Gen: Science Fiction, Thriller
Format: 130 x 200
Tip coperta: Broșată
Număr pagini: 240

Sinopsis Lovita de un virus necunoscut, omenirea se afla în pragul extincției. Paraziții, cei atinși de boala, sunt ei înșiși cea mai mare primejdie fata de putinii care au reușit sa supraviețuiască. Iar lupta este apriga. Pentru Elena, pierderea soțului la atât de scurt timp după ce s-a căsătorit din dragoste a însemnat punctul de pornire pentru o transformare care ar fi părut fără închipuire pana atunci: salvarea grupului pe care va ajunge sa îl conducă refugiata într-unul dintre ultimele bastioane ale umanității presupune sacrificii extreme și o voință de fier dincolo de limitele de care credea ca nu este capabila sa treacă. Întâlnirea cu doi frați, tânărul Vlad și adolescenta Vanessa, va fi punctul de cotitura înspre decizia ultima. Pe cine mai poate salva? Ce forță îi poate da dreptul sa se joace cu vieți inocente? Poate sa își regăsească sentimentele de iubire în pofida apocalipsei care pare sa fi distrus totul în calea ei? Care este soluția pentru Zona Zero?
Răspunsul este un roman în același ritm alert și imprevizibil cu care Lavinia Calina ne-a obișnuit din primele sale cărți. Aventura vieții și a morții este doar un pretext pentru o poveste care te va zdruncina din temelii și care te va captiva pe de-a întregul.
Lupta pentru supraviețuire a început!
Recenzie: Citind această carte, mi-am descoperit pasiunea de a citi romane SF. Ceea ce m-a impresionat, a fost lupta pentru supraviețuire și modul de trai al personajelor. De multe ori m-am întrebat dacă unele dintre ele s-au adaptat într-un final la mediul de viață vitreg pe care-l duc. 
Cartea e plină de scene intense, cu foarte multă acțiune care te țin în suspans și care nu-ți dă voie să lași cartea din mână, până nu o termini. 
Încă de la prima pagină, am știut că îmi va plăcea acest roman și că voi fascinat de ceea ce urma să se petreacă pe parcursul acțiunii. Lupta aprigă ce se dă între  " paraziți " și oameni este foarte complexă, având un strop de brutalitate presărat cu momente de iubire intensă. 
Am citit acest roman în 3 zile și pot să spun că nu mi-am pierdut timpul degeaba pentru că am savurat fiecare întorsătură de situație și m-am amuzat la anumite replici foarte comice ale personajelor. De asemenea, personajele sunt foarte complexe, relațiile dintre acestea fiind foarte bine conturate iar descrierile au făcut deliciul lecturii. 
Cred că este clar că m-a fascinat subiectul și sunt foarte curios de unde s-a inspirat Lavinia pentru personaje.
Personajul meu preferat este Elena deoarece este o fire diferită față de restul lumii, construindu-și caracterul în funcție de evenimentele prin care trece. M-a fascinat foarte tare, iar în timp ce citeam mi-o imaginam pe Lavinia în rolul acesteia, având imaginea cu ea din trailerul cărții pe care-l găsiți mai jos. Trailer-ul cărții surprinde foarte bine evenimentele ce au loc, dar ne dezvoltând foarte mult subiectul cății, pentru a ne bucura de plăcerea cititului. 
Finalul este deschis, extrem de intens și surprinzător. Mie nu mi-a venit să cred că s-a terminat așa cartea. Cred că ar fi bine dacă ar apărea o continuare pentru a ne lămurii ce se întâmplă mai departe în respectiva Zonă Zero. 
În încheiere, aș vrea să-i mulțumesc Laviniei pentru exemplar și îi doresc să tot scrie cărți, care să ne încânte pe noi, cititorii .
Rating-ul pe care îl dau acestei cărți este de 5\5 Ursuleți ! 
Vă recomand cu mare drag s-o citiți! 

Informații despre autor  : Lavinia s-a născut revoluționară, în decembrie 89. Urmează cursuri de filologie și pedagogice în Caransebeș. În 2008 se mută în Timișoara și studiază limbi străine și facultatea de litere. În prezent lucrează ca editor-imagine\fotograf la propria firmă.( Călina Audio-Video)
Trailer Zona Zero de Lavinia Călina.  



Alte cărți ale Laviniei Călina 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Powered By Blogger

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *